Aktivnosti
Hrvatska kuhinja u EU kampanji za održivo ribarstvo „Taste The Ocean“
U kampanji pod nazivom Taste The Ocean, odnosno Okusi ocean, koju Europska komisija provodi drugu sezonu za redom, ove godine uključena je i hrvatska kuhinja. Kampanja promovira održivo ribarstvo i akvakulturu te pruža podršku ribarima i zaposlenima u akvakulturi koje je zatvaranje restorana egzistencijalno ugrozilo tijekom pandemije Covid-19. Devet uglednih europskih kuhara izradili su posebne […]
COVID kriza u ribarstvu – anketni upitnik
U okviru prikupljanja društveno-gospodarskih podataka u ribarskoj floti za 2019. provodi se istraživanje o utjecajima COVID krize na poslovanje u ribarstvu.
Sastanak Europske mreže žena u ribarstvu: Zašto rad žena u ribarstvu nije vidljiv?
Krajem veljače u Briselu je održan trodnevni sastanak Europske mreže žena u ribarstvu, organiziran od strane AKTEE (The network of women in fisheries and aquaculture), platforme LIFE (Low Impact Fishers of Europe) te u partnerstvu s Europskim gospodarskim i socijalnim odborom (EESC).
Započela ekspedicija MEDITS
Znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo krenuli su 24. lipnja istraživačkim brodom BIOS DVA u koćarsku ekspediciju po Jadranu.
- 1
- 2