Aktivnosti

Objava popisa ribarskih plovila za znanstveni monitoring u 2024. godini

Popis ribarskih plovila za znanstveni monitoring u 2024. godini temelji se na kriterijima propisanima Pravilnikom o uvjetima i načinu rada ovlaštenih promatrača u ribarstvu. Znanstveni promatrači Instituta za oceanografiju i ribarstvo dužni su provoditi nasumično uzorkovanje na ribarskim plovilima s popisa.

Objava popisa ribarskih plovila za znanstveni monitoring u 2023. godini

Popis ribarskih plovila za znanstveni monitoring u 2023. godini temelji se na kriterijima propisanima Pravilnikom o uvjetima i načinu rada ovlaštenih promatrača u ribarstvu. Znanstveni promatrači Instituta za oceanografiju i ribarstvo dužni su provoditi nasumično uzorkovanje na ribarskim plovilima s popisa.

OBAVIJEST! Zabrana zadržavanja ulova i prodaje zaštićenih morskih pasa i raža

Zabranjeno je zadržavanje na plovilu, prekrcavanje, iskrcavanje, prijevoz, skladištenje, prodaja ili prikazivanje ili nuđenje na prodaju (uključujući putem društvenih mreža) morskih pasa i raža koje su zaštićene zbog svoje ugroženosti. Ako prilikom ribolova dođe do slučajnog ulova zaštićenih vrsta morskih pasa i raža, obavezno je puštanje ulovljene vrste u more i to neozlijeđene i žive, kad god je to moguće...

Segmentacija ribarske flote za 2022. godinu

Uprava ribarstva izvršila je segmentaciju ribarske flote Republike Hrvatske za 2022. godinu. U odnosu na 2021. godinu povećao se broj plovila koji koristi mreže stajaćice, a smanjio se broj plovila koji koristi aktivne alate...

Hrvatska kuhinja u EU kampanji za održivo ribarstvo „Taste The Ocean“

U kampanji pod nazivom Taste The Ocean, odnosno Okusi ocean, koju Europska komisija provodi drugu sezonu za redom, ove godine uključena je i hrvatska kuhinja. Kampanja promovira održivo ribarstvo i akvakulturu te pruža podršku ribarima i zaposlenima u akvakulturi koje je zatvaranje restorana egzistencijalno ugrozilo tijekom pandemije Covid-19. Devet uglednih europskih kuhara izradili su posebne […]